UPC e o firma de tot rahatul! Scapa de ei pana mai poti!

6
7.035 vizualizari

Luna trecuta m-am dus la UPC pentru a rezilia contractul cu ei, de la adresa unde sta maica-mea si fiica-mea. Abonamentul era de mai mult timp, dar pretul era destul de ridicat, la serviciile pe care le ofereau (circa 90 lei pe luna), asa ca am optat pentru NextGen (de care am fost destul de multumit pana acum, la apartamentul de la bloc). Cand m-am dus, in 12 aprilie, sa reziliez contractul, mi-am pierdut vreo 20 de minute la sediul lor, povestind cu unul disperat care incerca sa ma convinga ca-mi redus pretul doar ca sa raman in continuare clientul lor. Si i-am spus sec: avand in vedere ca eram client de atatia ani, trebuia sa-mi faceti oferta inainte de a ma decide ca va las naibii!Mi-a spus ca mai am de platit inca 30 de zile de la data depunerii cererii. I-am spus OK. Apoi… m-a luat ca as avea de platit nu-stiu-ce taxa de reziliere. Ei bine, in acel moment mi-a sarit „mustarul”. Si i-am spus simplu: de la mine nu o sa vedeti niciodata nici o taxa de reziliere! E dreptul meu sa renunt la un serviciu. Si mi-au explicat ca prin toamna am facut o cerere de suplimentare a internetului. Da, facusem. Insa, am facut o cerere simpla de majorare, iar ulterior am platit o factura mai mare! Care-i problema?! Si ei mi-au zis ca… din acel moment se prelungeste automat cu inca 12 luni!!! Bai, hotilor, chiar ma credeti prost?!

Luna asta mi-a venit factura. Pe langa faptul ca mi-a facturat toata luna mai (desi trebuia doar primele 12 zile!), mi-a bagat si o taxa de reziliere de 50 de lei. In total 130 de lei. Si merg luni sa le transmit: ciu-ciu!

Nu e vorba de suma, nu e vorba ca n-as avea bani (har, Domnului), ci e vorba de principiu: nu accept sa fiu luat de „papagal” de astia de la UPC!

UPDATE: Iata prevederile legii

Legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 497 din 19 iulie 2010

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale.”

Art. II
In anexa la legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea i, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:

 • comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);
 • comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;
 • comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;”.
 •  

   

  Distribuie și tu:
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  6 COMENTARII

  1. Eu am contractul de 6 luni, acum 3 luni le-am zis ca vreau sa reziliez si ca taxa de reziliere este ilegala. Iar ei mi-au spus ca nu e adevarat, ci ca doar o taxa fixa de reziliere este ilegala, iar taxa lor nu este fixa, ea scade de la luna la luna =))) deci au fentat sistemul, parca intentionat a fost lasata o portita la legea aia.

   PS: Eu vreau sa scap de ei ca m-o smecherit unu la semnarea contractului, iar eu fiind mai credul am crezut. Mi-o zis ca aia de la RDS imi rezilieaza contractul pe loc si sa ma bag la UPC imediat sa nu raman fara servicii, desigur ca a trebuit sa platesc o luna degeaba la RDS. (si chestia asta e cam ilegala dupa cum spune legea, eu reziliez cand vreau nu cand imi zici „tu”, dar atunci nu stiam de legea asta).

  2. Iar azi au venit aistia de la RDS si imi zic ca ma pot scapa ei de contractul UPC fara penalitati. Acum sa vad, pare cam dubioasa treaba, cica vb ei cu UPCu si imi rezilieaza de parca o fi contractul lui.

   Dar daca ma rezolva si ma conving ca m-au scapat, adica ma duc sa intreb personal la UPC si sa vad ca nu imi mai furnizeaza serviciile si predau echipamentele cu proces verbal de predare primire, atunci ma bag la RDS …. mai mult ca sa le fac in ciuda la UPC since XD

   UPC

  3. O si nici nu prea trimit facturile, am facut vreo 3 reclamatii le-am zis ca nu platesc nimica pana nu vad o factura ca sa-mi primesc, si uite ca o mers, pt luna trecuta. Lunile anterioare eu nu am primit nimica, m-am dus pur si simplu la ei sa platesc.

   A si inca o faza, stii cum UPCu da 3 luni gratis, pai eu asa am avut, nu am platit nimica timp de 2 luni si ceva … si ma trezesc cu serviciile suspendate, eu disperat sun la ei „Care e treaba ?” , „Pai nu ati achitat facturile”, „Ce facturi am 3 luni gratis si nici nu am primit vre-o factura”, „Noi am emis fatura, aveti de achitat chiria decodorului digital”. Deci la faza aia am suna apoi si am vb o ora la telefon incercand sa le dau inapoi decodorul imbecil dar imi zic ca nu pot pt ca ar insemna sa se modifice contractul la TV analogic si o prelungire de 12 luni ……. wow nu, nesimtire curata. Eu le spun ca sa si-l ia ca nu imi pasa iar nu vreau nici o modificare la contract, si ca daca decodorul e separat si a trebuit sa platesc ptr el chiar daca am avut 3 luni gratis atunci inseamna ca e separat si pot sa renunt la el, el fiind in chirie. O ora am stat si am frecat-o la cap pe aia de la telefon cu chestia asta, dar nu am rezolvat nimic, ea spunea ca daca depun cerere de predare a decodorului atunci automat se face modificarea de contract si se prelungeste contractul cu 12 luni … NESIMTIRE PURA, fireste am renuntat si acum mi-a trecut prin cap ca ei nu au voie sa faca modificari unilaterale la contract.

  4. sa mor eo ce nesimtiti sun t UPC-isti am luat chestia cu 59 de lei si azi ma trezesc ca miau pus 2 milioane in plus ca a folosit prea mult cablu

  5. Voi chiar credeti ca celor de la UPC le pasa de nemultumirile noastre?!?Eu sint din Falticeni de unde au preluat o societate de televiziune prin cablu,si am ramas abonat vreo 20 de ani.Nu tu gratuitati ptr. clienti fideli,mi-au zapacit parintii de cap si ne-au facut sa reziliem un contract de net cu ROMTELECOM(eu titularul de contract fiind la servici),pur si simplu a intrat fata aia in casa cu vorba multa si se mai si servea de telefonul fix vca la ma-sa acasa plus ca nu s-au tinut de promisiuni(telefon wireless,portarea nr.de telefon fix nici macar contract nu stiu daca este incheiat).Cit despre servicii…citez:”asa vine semnalul dupe satelit”-am incheiat citatul.Masuri?Nu!Bani?Da!

  6. Bai nene shi io ma gandisem sa renunt la actualu` furnizor de servicii shi sa fac contract cu UPC-ul , ce am citit aici shi-n formularu lor de contract insa …..m-au pus pa ganduri , zau ca nu shtiu ce sa fac.

  Comenteaza