Ziarul AS. De vineri…

Presa locală se va îmbogăţi cu un nou proiect. Este vorba de un proiect print. Ca să fiu sincer, nu mă gândisem că o să mă mai implic într-un astfel de proiect. Mă acaparase prea mult proiectul pentru ziarul online. Care, cel puţin până acum, a fost o reuşită. Fie şi numai prin faptul că a schimbat ceva în mediul online local…

Dar, după unele discuţii cu bunul meu prieten, jurnalistul Viorel Crişan, am ajuns la concluzia că presa locală scrisă e foarte săracă. Lipseşte o vizuine, se manifestă o stagnare deranjantă, iar despre proiecte fiabile pe acest domeniu nici nu are rost să mai vorbim, pentru că sunt varză atât din punct de vedere managerial, cât şi redacţional-editorial.

Probabil, asta m-a determinat să încep. Şi, poate, şi răutatea unor colegi care au jubilat la decesul fostului Obiectivul de Arieş (de la care încă mai am de primit bani, ca să fac o scurtă paranteză pentru cine se prinde).

Am mai pornit un proiect de-ăsta nebunesc… Pe vremea aceea, alături de fosta mea soţie. Timpul mi-a demonstrat că era o persoană lipsită de caracter, iar încrederea acordată nu mi s-a întors. Ulterior, ziarul s-a oprit. Nu din vina mea. Nu din decizia mea. Ci pentru că refuzul meu de a mai scrie a generat ulterior mai multe mişcări care în cele din urmă s-au finalizat cu încetarea apariţiei. A fost şi… gata!

Noul proiect va fi realizat împreună cu prietenul meu, jurnalistul Viorel Crişan. Va fi o participare „pe din două”. Punem fiecare bani, suflet, idei şi… vedem ce iese!

Pe de altă parte, e un pariu cu noi înşine. De ce? Pentru că vom veni cu o adevărată surpriză pentru mass media locală scrisă, care până acum se înghesuia să apară la începutul săptămânii. Noi vom apărea vinerea. E o decizie curajoasă, credeţi-mă, dar în timp vom demonstra că am pariat bine. Veţi vedea!

Cam atât… Nu vă zic mai multe… Mai bine citiţi ziarul care apare de vineri, 5 iunie. Ziarul AS…

Gelu FLOREA

Data naşterii: 02.12.1969. Domiciliul: Turda Profesia: jurnalist/investitor media Specializări: jurnalism online, marketing, webdesign. Proiecte: TurdaNews.net, SibiuNews.net, NewsCluj.ro. Afaceri: asociat unic SC Geflo Media SRL.

Read Previous

Sondaje, pe surse…

Read Next

O replică… pentru nepricepuţi!

21 Comments

 • eram sigur pezevenchiule ca faci ceva.sa vad daca vineri pui o intrebare directa primarului vis-a-vis de data cind va pune in aplicare OG.cu privire la pensionarii angajati la stat.asta pentru ca au mai trecut citeva luni si astia tot iau cite 30-40milioane pe luna din bugetul sarac al orasului.HAI SA VAD DACA TE TINE.IN REST SUCCES!

 • E o decizie buna, avand in vedere faptul ca multe persoane nu stiu sau nu vor sa citeasca pe net.Ramane sa pastrezi aceeasi linie pe care te afli si vei avea succes.Bafta, si, vezi ca voi citi ziarul si te voi „impunge” curand!

 • Chiar asta aştept din partea cititorilor.

 • Succes cu noul proiect! „Acul” nu va fi singurul 🙂

 • SANT ALATURI.. CATEODATA PREA ACIDA… UNEORI .PREA DULCE BAFTAAAAAAAAAAAAA

 • Mulţumesc tuturor. Şi vă aştept reacţiile după primul număr. Inclusiv comparaţiile cu celelalte publicaţii locale 🙂
  Ziarul se va găsi la toate chioşcurile de presă (mai puţin la Rodipet – chioşcurile portocalii, cred deocamdată). Plus la ceva magazine alimentare (mai urmează să vorbesc) şi la Kaufland (chioşcul de ziare).

 • Si… cat costa? 😀

 • Doar 1 leu. Iar numarul de pagini va fluctua, in functie de partea editoriala si publicitara, intre 24 si 32 de pagini.

 • Felicitari!!!
  ce se intampla cu noi cei care nu avem acces la editia tiparita?

  Mari

 • No, ce pacat…ce as vrea sa vad si eu primul numar…pacat ca sunt din Reghin!!! Sambata as putea sa/l mai gasesc pe tarabe daca ajung pe acolo?
  Cu respect
  Codruta POP

 • Sper ca ziarul va avea site. Multa bafta!

 • Vom găsi o soluţie şi pentru online…
  Ce se ştie la acest moment e că nu va fi disponibil online, în totalitate… Încă se caută soluţia unui abonament preplătit sau ceva de genul ăsta…
  repet: încă nu s-a stabilit nimic.
  Sunt multe de făcut. Le facem care cum putem… Nu ne judecaţi din prima. Lăsaţi-ne să ne „aşezăm” un pic, că după aia mai bibilim la ce facem.

 • succes cu ziaru :)))) sa veDeM dak..e cel mai bun din turda

 • Abia astept, pentru ca oficioasele astea existente pe piata ma cam dispera …si poate ne gasesti si noua un loc unde sa ne spunem of-urile, neasfaltarile si nepromisiunile …
  Va doresc mult succes si sa fie intr-un ceas bun !

 • In primul rand: Felicitari! pentru calitatea si varietatea articolelor din ziar.La capitolul ‘observatii’ as enumera: o mica scapare, in titlul de pe pagina 3 (n-as fi observat de nu era chiar in titlu, cuvantul „beni”); poate sunt cam multe articole similare cu cele publicate pe sit Turdanews; lipsa micii publicitati(n-ar strica un talon gratuit dupa modelul celorlalti competitori).Lucrurile bune sunt multe, as enumera doar articolele semnate de Monica Oprisoni, si, mai ales, cele ‘acide’ semnate Gelu Florea, acest Cristian Tudor Popescu al Turzii.

 • Ai iesit iarasi in lume domnule Florea?Cata independenta va avea ziarul?Din pacate nu l-am citit,doar daca vad ceva independenta si portocaliu deloc in el il voi cumpara.Si pentru asta vreau sa te ajut…
  Stiai ca Roland aprovizioneaza cu produse alimentare niste institutii de invatamant din Turda?Nu cumva asta arata a conflict de interese?Astept o ancheta a la Tudor Popescu,cum te numea un cititor de pe net…
  Sa te vad la treaba,insa nu imi pun mari sperante…

 • Îmi pare foarte rău că pui sub semnul întrebării independenţa ziarului. Ca să fiu un pic rău, o să-ţi spun că va fi mai independent decât celelalte. Şi cred că ai o obsesie… Să nu mai vezi portocaliu deloc într-un ziar?! Hmm… Nu crezi că ai o obsesie?
  Da, se ştie că Roland aprovizionează. Se ştie pentru că a câştigat o licitaţie publică. :))
  Îmi explici şi mie de ce este conflict de interese? Cunoşti definiţia conflictului de interese? Eu o cunosc… Nu este nici un conflict de interese… Licitaţia nu a fost organizată de Primărie, iar banii nu sunt de la administraţia locală. Deci, de ce să fie conflict de interese?
  Aşa că, din punctul ăsta de vedere, n-o să mă vezi niciodată „la treabă”… Eventual, cu alte lucruri…
  Dacă ai lăsa obsesia din tine la o parte, poate ar fi mai bine. Încearcă să fii echilibrat. Pentru că nu pot botul la obsesiile unora… Sunt alte lucruri de investigat. Citeşte ziarul mai întâi şi după aceea stăm de vorbă. Văd că ai păreri gata formate şi asta e greşit, dacă vrei să fii obiectiv…

 • Pentru Acul Turdean:
  Mulţumesc pentru aprecieri. E munca unei echipe întregi. Dacă aţi ştii cu câte sacrificii (umane) s-a scos acest prim număr şi în ce condiţii de oboseală (multe lucruri de rezolvat), cu siguranţă că aprecierile ar fi şi mai mari. 🙂
  Oricum, e un început. Am vrut să fim altfel, comperativ cu celelalte publicaţii existente pe piaţă şi cred că am reuşit. Semnalele sunt pozitive.
  A, şi încă ceva: nu îmi place Cristian Tudor Popescu. Că ăla nu mai face anchete (asta ca să combin două comentarii de mai sus).
  Oricum, vom veni şi cu alte surprize.

 • Felicitarile noastre, ale celor din diaspora, pentru initiativa si prezentarea acestui nou „ziar”. Personal, îmi plac articolele tale. Nadajduim sa ne gasesti un spatiu prin care sa ne facem auzite propunerile si nemultumirile noastre, exprimate pâna la agonie pe site-ul Primariei din Câmpia Turzii însa, firesc pentru orbii nostri responsabili, nevazute si nebagate în seama!
  Sanatate si putere de munca!

 • Pot susţine că acest ziar DEJA este un spaţiu în care vă puteţi exprima părerile, aşa cum a fost de la bun început.
  Pe de altă parte, Ziarul AS a tratat aceasta problemă, semnalând sesizările cetăţenilor postate poe site-ul Primăriei Câmpia Turzii. Colegul meu, Viorel Crişan, a scris un astfel de articol…

 • Acum am gasit blogul, interesant articolul, ma bucur sa vad si alte subiecte decat cele cu care suntem obisnuiti in fiecare zi prin mass-media. Succesuri 🙂

Comenteaza