m install
petlinii
nello construct

Aceștia sunt candidații clujeni la Europarlamentare 2024! Vezi lista completă!

zamblau eugen
floris

Cei 18 candidați clujeni care speră la un loc în Parlamentul European, vor să le obțină cetățenilor Clujului votul la alegerile din 9 Iunie 2024.

 

Aceștia sunt candidații clujeni pentru Europarlamentare 2024

Alianța Electorală PSD-PNL are doi clujeni pe lista de candidați, Daniel Buda, care se află pe poziția a 9-a, actual europarlamentar, respectiv Vasile Dâncu, poziția 8, senator în Parlamentul României. Acesta a obținut primul mandat de europarlamentar în 2014, iar pe al doilea în 2019.

Consilierul local USR, Adriana Cristian, membru în Comisia juridică și Comisia de Sport, tineret, mediu și turism, se află pe poziția 9 pe lista de candidați ai Alianței Dreapta Unită (ADU).

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl are candidat la Cluj pe Avram Fițiu, pe poziția 21 pentru alegerile europarlamentare.

Alți candidați

Candidatul UDMR Cluj la Europarlamentare este Antal Geza, președintele Uniunii Democratice Maghiare din România (UDMR) Cluj și consilier județean. El se află pe locul 18 pe lista de candidați la alegerile europarlamentare. Tot de la UDMR Cluj va candida și Szbo-Csorba Szuzsanna Emese originară din satul Sic, care ocupă poziția 33.

SOS România îl are candidat la Cluj pe Florian Nicula, medic la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Acesta se află pe poziția 15 pe lista pentru alegerile europarlamentare.

Partidului Alternativa Dreaptă îi are ca și candidați la Cluj pe președintele partidului, Adela Mîrza. Ea este implicată în politică din 2012 și fost în conducerea a trei partide, Noua Republică, M10 și Alternativa Dreaptă.

Pe e poziția 11 se mai află politologul Vasile-Florin Șomlea.

Partidul Diaspora Unită (PDU) are trei clujeni pe lista de candidați la europarlamentare. Este vorba de Mocan Marius-Simion, președinte și fondator PDU, născut în Huedin, sociolog de profesie și antreprenor. Pe poziția 13 se află Antonie-Pașca Denis-Paul, kinetoterapeut și project manager, iar pe poziția 30 se află Rondolean Cezara-Andrada, de profesie însoțitor de zbor.

Candidații clujeni anonimi

Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) îl are la Cluj candidat pentru Parlamentul European pe Iacob Dan-Mihai, de profesie inginer diplomat și ocupă poziția 14.

Profesoara Florina Russu, din Florești, este candidată a Partidului REPER pentru europarlamentare, ea ocupând poziția 16.

Partidul România Mare (PRM) are la Cluj pe poziția 8 drept candidat pe juristul Porfire Sergiu.

Partidului Noua Românie (PNR) are trei candidați din Cluj la europarlamentare. Vlad Ionuț Andrei, de profesie inginer constructor, care se află pe poziția 5, teologul Cristian Rațiu (poziția 6) și lăcătușul mecanic Mărgineanu Florin, pe poziția 12.

Partidului Patrioților, PNȚMN și Alianța Politică România Socialistă nu se află niciun reprezentant din județul Cluj.

Alegerile europarlamentare au loc în 9 Iunie 2024, în aceeazi cu alegerile locale. România va fi reprezentată de 33 de europarlamentari.

Un număr de 15 partide și alianțe electorale respectiv 7 candidați independenți sunt înscriși la scrutinul pentru europarlamentare, potrivit Biroului Electoral Central.

Sursă: foaiatransilvană.ro 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: