marian morar
m install
nello construct

Firma care și-a bătut joc de întabulările din comuna Tureni a intrat în insolvență! Primărița Daniela Mănăilă a luat atitudine!

zamblau eugen

Firma Total Business Land SRL a intrat în insolvență, la cererea sa. Firma a făcut lucrările de cadastrare din comuna Tureni, plătite de ANCPI, printr-un proiect european. Însă, au existat acuze că lucrările au fost făcute de mântuială și că documentele conțin numeroase greșeli impardonabile.

În decembrie 2023, primarul din Tureni, Daniela Mănăilă, a ieșit public cu o declarație în care acuză modul în care se realizează lucrarea de cadastrare sistematică a proprietăților din comuna Tureni. Oficialii Primăriei spun că există ”date eronate”.

Terenuri unde există prorietari au ajuns întabulate pe Statul Român, alți localnici apar cu domiciliul în București sau chiar într-un sat din județul Neamț. ”Sunt exemple de neseriozitate pe care nu le putem accepta. dacă la acest nivel apar greșeli flagrante, este de așteptat ce vom descoperi dacă vom intra mai în profunzime.”, a spus Daniela Mănăilă.

În acționariatul acestei firme se regăseau și directorii mult mai celebrei societăți Roșia Montană Gold Corporation SA, care a pierdut recent un proces cu Statul Român și are de plătit daune de 10 milioane de dolari.

”TBL a fost înființată, în 2015, de foștii directori și șefi din Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), subsidiara din România a Gabriel Resources, Dragoș Tănase, George Bogdan Petrescu și Nicolae Gruia Suciu (cei trei continuând să fie administratori ai RMGC), Nicolae Horea Avram, Adrian Gligor, Elena Aurelia Lorincz, Cezar Ilie Marin și Marius Traian Todor.

Mai mult, Dragoș Tănase este CEO Gabriel Resources, compania care a dat în judecată statul român la tribunalul curții de arbitraj a Băncii Mondiale de la Washington, după ce nu a reușit să autorizeze legal proiectul de exploatare a aurului de Roșia Montană, solicitând un ”premiu” de 6,7 miliarde de dolari. România a câștigat, însă, litigiul, la începutul lunii martie, Gabriel Resources fiind obligată să plătească cheltuielile ocazionate de litigiu în valoare de aproape 10 milioane de dolari.”, scrie Mihai Goțiu pe siteul romaniacurata.ro.

Conform siteului menționat, în spatele acestei solicitări de intrare în insolvență s-ar afla interesele acționarilor societății, care vor să-și protejeze profitul. Înainte de intrarea în insolvență, compania era cotată cu un risc scăzut de incapacitate de plată. În anul 2022 a realizat un profit de peste 10,8 milioane lei (în 2023 a scăzut la doar 576.661 lei, în condițiile în care afacerea a ”explodat” (cifra de afaceri a crescut cu 85%, comparativ cu anul precedent!). Însă, în 2023, datoriile au ajuns la peste 93,7 milioane lei (mai mari decât cifra de afaceri, care a fost pe la 91 de milioane de lei).

Din nefericire, nu este exclus ca situația cadastrării din comuna Tureni să rămână în aer, după intrarea în insolvență a firmei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2