marian morar
m install
nello construct

Șoc! Alianța AUR nu participă la alegerile locale! A fost o păcăleală!

zamblau eugen

HotNews.ro a publicat azi informația că Alianța AUR nu va participa la alegerile locale din 9 iunie, așa cum se vehicula până acum și cum s-au promovat ”suveranii” în spațiul public.

Președintele Partidului Național Conservator Român, Cristian Terheș, a precizat pentru siteul citat că Alianța AUR este în vigoare pentru alegerile europarlamentare, nu pentru locale.

„La alegerile locale, noi mergem separat. Nu facem parte din această construcție. Suntem în discuții, astăzi este ultima zi de depunere a alianțelor electorale, dar noi nu avem candidați în toate județele. Am discutat punctual cu colegii de la AUR și Partidul Republican pentru a face alianțe și la alegerile la locale, dar am înțeles că nu se mai face”, a fost poziția exprimată de Cristian Terheș pentru Hotnews.ro. Europarlamentarul a precizată că „în foarte multe locuri s-a luat decizia de a merge separat pentru a nu ridica pragul electoral la 8%”, prag valabil în cazul alianțelor electorale.

Practic, Alianța AUR nu va exista nici la nivelul județului Cluj, iar candidatura se va realiza pe lista partidului AUR, iar cei de la Partidul Republican, de exemplu, trebuie să se înscrie în AUR pentru a putea candida. Astfel, AUR încearcă să evite pragul electoral de 8%, care s-ar fi aplicat în cazul alianței, semn că nu sunt așa convinși că vor avea un scor bun.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla după ce republicanii lui Mircea Irimie vor intra în AUR și cum va afecta asta listele electorale pentru alegerile locale de la Turda, unde li s-au promis ”locuri eligibile” multora, însă realitatea electorală este departe de ceea ce s-a promis.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2