marian morar
m install
nello construct

OTC-uri cu porţia…

zamblau eugen
floris

Eliberarea şi decontarea unor medicamente incluse în lista specială a fost suspendată pe termen nelimitat, până la modificarea legislaţiei în vigoare. OTC-urile sunt medicamente care se eliberează în farmacii şi fără prescripţie medicală, iar suspendarea eliberarii în regim de compensare sau gratuitate nu înseamnă că pacienţii nu şi le pot cumpăra.

Lista medicamentelor care nu vor mai putea fi eliberate în regim compensat şi gratuit include algocalminul, aspirina, paracetamolul, antitusive precum Bronhexim, vitaminele, picăturile pentru nas şi ochi, unguente, pansamente gastrice şi ser fiziologic.

 

Lărgirea gamei şi accesibilitatea crescută a medicamentelor eliberate fără reţetă a dus la crearea unor idei percepute greşit de consumatori. Mulţi cred că aceste produse pot fi folosite în orice doze, oricând şi de către oricine. Sondajele au arătat că un număr substanţial de pacienţi care se tratează singuri nu citesc prospectul pentru a determina care sunt ingredientele active ale medicamentului, informaţiile despre dozare, reacţiile adverse şi instrucţiunile de folosire.

 

Mulţi depăşesc intenţionat doza recomandată care este trecută în prospect. De aceea, concepţia eronată care s-a format despre siguranţa acestor medicamente a dus la mii de cazuri anuale în care pacienţii le folosesc greşit – de exemplu, produsele care  conţin acetaminofen (substanţa din paracetamol), care poate afecta ficatul sau poate duce chiar la decesul pacientului, justifică specialiştii restricţionarea eliberării fără reţetă a acestor medicamente.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: