m install
petlinii
nello construct

Criza de spaţii verzi la Câmpia Turzii va fi rezolvată în curând

zamblau eugen
floris

Odată cu integrarea în Europa, problema calităţii mediului înconjurator a devenit una tot mai apăsătoare. O rezolvare rapidă a problemei mediului se urmăreşte o dată cu dezvoltarea Programului naţional de îmbunătăţirea a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi. În Câmpia Turzii această iniţiativă este cunoscută sub numele de Parc Câmpia Turzii, iar bebeficiarii direcţiei sunt autorităţiile locale şi locuitorii municipiului.

Scopul proiectului este creşterea suprafeţei verzi pe cap de locuitor de la 8.50 mp/locuitor la 8.73 mp/locuitor şi a reducerii deficitului de spaţii verzi în oraş. Proeictul este stucturat în 3 părţi ce urmăresc amenejarea terenului , asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, construcţii şsi instalaţii. Valoarea estimativă a proiectului se ridică la suma de 3.416.533 lei.  La nivel de judeţ problema spaţiilor verzi este acută. Din raportul dintre spaţiile verzi publice şi numărul de locuitori rezultă un indicede 7.18mp/ locuitor mult inferior indicelui normal de 17-26 mp/locuitor conform cu cerinţele europene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: