m install
petlinii
nello construct

Liceul maghiar “Jósika Miklós” a fost inaugurat astăzi

floris

Cu începere de la ora 11 în sala Bisericii Reformate din Turda Veche a avut loc o slujbă religioasă, prilejuită de inaugurarea liceului Teoretic “Jósika Miklós”. Biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru zecile de elevi şi părinţi veniţi să asiste la momentul festiv.

 

 

Printre personalităţile marcante s-au numărat şi liderul UDMR, Marko Bela , Szedilek Lenke consilier judeţean, senatorul Eckstein-Kovács Péter, consilierii locali Clara Adamosi şi Biro Alexandru, dar şi alţi reprezentanţi de vază ai vieţii culturale şi politice. Parohia Reformată Turda Veche a devenit proprietarul construcţiilor şi a terenului de pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, nr. 3, unde funcţionează Şcoala „Teodor Murăşanu”. Acolo urmează să funcţioneze, din această toamnă, Liceul Teoretic „Josika Miklos”, cu limba de predare maghiară, a cărui înfiinţare a fost dispusă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în baza solicitării înaintate în acest scop de către asociaţia „Petofi Tarszaszag” din Turda.

 

Consilierul local Biro Alexandru a declarat pentru Radio Transilvania că înfiinţarea acestui liceu la Turda este un lucru normal, reacţia populaţiei fiind una pozitivă. ”E un lucru firesc ceea ce se întâmplă, având în vedere şi Legea Învăţământului. Din partea Primăriei am avut tot sprijinul, la fel şi din partea Ministerului Învăţământului. E normal ca, copii să aibă dreptul să înveţe în limba maternă”, a completat consilierul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: