m install
petlinii
nello construct

Elogii în presa americană pentru Salina Turda

floris

Salina Turda apare între recomandările unei publicaţii americane de turism. România este ţara castelelor medievale, a bisericilor gotice şi a oraşelor încântătoare, toate ascunse printre cele mai enigmatice peisaje ale Europei de sud-est, scrie jurnalista Caitlin Morton pe site-ul american de travel Condé Nast Traveler.

„Salina Turda – Nu toate frumuseţile sunt la suprafaţa pământului, aşa cum demonstrează Salina Turda, un parc tematic unic ce se află într-una din cele mai vechi mine de sare ale lumii. Vizitatorii coboară la aproximativ 208 de metri sub pământ, unde găsesc un lac cu bărci, mini-golf, bowling şi multe altele”, scrie jurnalista americană. 

Pe lista celor mai importante obiective turistice din România mai figurează: Lacul Roşu, Castelul Bran, Transfăgărăşanul, Lacul Bâlea, Hotelul de Gheaţă, Statuia lui Decebal, etc. 

Articolul poate fi citit la următorul link:  https://www.cntraveller.com/gallery/beautiful-places-in-romania

Salina Turda reprezinta o atractie turistica aflata in subteran, la o adancime de aproximativ 120 m fata de suprafata.Un lucru interesant este faptul ca o mina atat de valoroasa din punct de vedere istoric a fost modernizata in decurs a mai putin de 2 ani, iar acest lucru atrage un numar de aproximativ 600 mii de vizitatori pe an.

Aceasta mina de sare reprezinta locul in care istoria si elementele futuristice se intalnesc, toate intr-un micro-climat foarte sanatos. Mina ofera vizitatorilor oportunitatea de a beneficia de efectele halo-terapeutice, mai precis prin speleoterapie, pentru ameliorarea afectiunilor respiratorii precum astmul, bronsitele sau alergiile.

De asemenea, mina ofera posibilitatea turistilor de a se plimba cu barcuta la 120 m adancime sau a folosi singura roata panoramica din Europa ce se afla in subteran. Cu toate acestea, inainte de a ajunge la zona de agrement, turistii trebuie sa strabata un tunel orizontal, care ii va conduce prin mai multe trepte spre un lift panoramic care prezinta Mina Rudolf in toata splendoarea ei. Pentru cei cu frica de inaltime, exista posibilitatea de a coborî pe vechile trepte folosite inca de la jumatatea secului 19.

Salina Turda reprezinta astazi expresia expoatarii sarii si importanta ei in randul societatii. (vez etimologia cuvantelor: salar, soldat). Sarea a fost exploatata in aceasta zona inca din perioada din perioada pre-romana si romana. Cu toate acestea cea mai veche sala ce se viziteaza astazi este mina Maria Terezia, unde exploatarea incepe in anul 1690. Toata exploatarea la Turda a fost facuta manual pana in anul 1932, an in care mina este comlet inchisa pentru exploatare.

Chiar daca mina a fost inchisa, dupa anul 1932 mina este foslosita in alte scopuri: prima data ca adapost anti-aerian in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, iar mai apoi ca loc de depozitare a produselor lactate, pana in anul 1990. Incepand cu 1992 mina este deschisa ca baza de tratament si obiectiv turistic, urmand ca intre 2008-2010 sa fie modernizata si adusa la stadiul actual.

Principalele puncte de atractie din Salina Turda sunt urmatoarele:- Sala Ecourilor- Crivacul sau Masina de extractie- Sala Altarului- Mina Rudolf – cu liftul panoramic, roata panoramica, amfiteatru, mini-golf, etc.- Mina Terezia – lacul subteran cu barcute, cascada de sare

Pe langa mina in sine, societatea mai are in administrare un bazin de inot didactic, Hotelul Potaisa*** care detine si un complex balnear unde cei care doresc se pot bucura de bazine cu apa calda, jacuzzi, sauna umedat, sauna uscata, sala de fitness sau proceduri de masaj, imachetari sau drenaj limfatic. Mai multe informatii gasiti pe site-ul oficial al Salinei Turda: www.salinaturda.eu 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: